Over Liminal Coaching & Training

Helderheid, Hart & Humor

Onze werkwijze

Tijdens de liminale fase is er veel onzekerheid. In deze fase zijn wij een vast punt in de ontwikkeling waarbij we individuen en groepen een Space for Learning aanbieden.

We fungeren als gids: we gebruiken onze kennis, expertise en eigen ervaringen om de coachee te begeleiden in zijn/haar leerproces.

We werken met en vanuit ons hart, met warmte en compassie voor de vraag onder de vraag en het levensverhaal van onze coachees.

Onze werkwijze kenmerkt zich door helderheid, hart en humor. We houden van lichtheid, maar nog meer van diepgang. Zelfonderzoek vraagt moed. Daarom vinden wij het belangrijk dat we vanuit wederzijds vertrouwen zoeken naar wat er écht speelt. 

Marianne (l) en Lisette (r)

Over Marianne & Lisette

Waarom wij samen werken? Simpelweg omdat het zoveel leuker is. Door onze kracht en expertise te bundelen bieden we meer toegevoegde waarde aan elkaar, onze coachees en klanten! We doen dat in onze prachtige kantoor in Driebergen-Rijsenburg.

We hebben een grote passie voor onze persoonlijke bewustwording en groei én voor het faciliteren van anderen in dat proces: vanuit verbinding leren en ontdekken wat jouw verhaal is en wie je in essentie bent, zodat jij je volle potentie kunt leven voor jezelf en de wereld om je heen.

Hoe wij elkaar aanvullen

Lisette is van nature introvert, komt uit de HR-business en werkt voornamelijk op basis van systemisch werk, NLP, deep democracy en traumacoaching. Marianne is van nature extravert, komt uit het mediavak, is toegepast arbeidspsycholoog en werkt op basis van de innerlijk delen, transactionele analyse en traumacoaching.

Samen bruisen we van de energie en zijn we dol op ontwikkeling. We houden van lezen, nemen geregeld onszelf onder de loep middels opleidingen en leren elke dag weer. Van elkaar en onze klanten. 

Leven in vrijheid

Het verhaal van Marianne

Mijn verhaal begint in Drenthe, waar ik samen met mijn broer en broertje ben grootgebracht door mijn ouders. Ik was een zelfstandig meisje met een levendige fantasie, creatief en onderzoekend. Op mijn 18e sloeg ik mijn vleugels uit om te studeren, leven en werken aan de ‘andere kant van het land’. Inmiddels woon ik met mijn man en twee kinderen in Hilversum.

Ontwikkeling van mensen en teams is altijd de rode draad in mijn leven geweest. Eerst als leidinggevende in de media, daarna als coach in mijn eigen praktijk.

Naast Journalistiek heb ik Arbeidspsychologie gestudeerd en diverse coachopleidingen gedaan. Leren gaat voor mij niet alleen over kennis, maar vooral over voelen, ervaren en jezelf verdiepen.

Toen mijn moeder overleed, kwam er ruimte om te reizen in de verhalen van mijn voorouders. Hier kwam ik vreugde, kracht en pijn tegen, die doorwerkten in mijn eigen leven. Daardoor leerde ik, als sterke en hardwerkende vrouw, om te verzachten, meer te verbinden en minder te dragen. Zo kon ik nog meer vertrouwen op wie ik ten diepste ben en wat ik de wereld te brengen heb.

Ontwikkelen vraagt moed. Het begint bij een innerlijk besef dat je in vrijheid wilt leven en trouw bent aan jezelf.

Dat is mijn wens voor iedereen. Vanuit dit verlangen begeleid ik mensen in hun leiderschap, loopbaan en leven. 

Ik ben breed en diep opgeleid en werk vanuit de driehoek van ervaring, intuïtie en kennis. Altijd vanuit verbinding en met oog voor wie jij bent en wat jij nodig hebt.

“Marianne heeft een talent om het beste in mensen naar boven te halen en ze doet dat met veel toewijding. Ze hield mij een spiegel voor, meestal is dat confronterend, maar bij haar voelde het prettig en inspireerde het me tot actie.” – Barbara van Drent

Lees meer Google reviews

Klaar staan voor anderen

Het verhaal van Lisette

Ik kom uit een familie van ondernemers. Vanuit het Westfriese land waar mijn leven begon, verhuisden we naar de Veluwe waar ik opgroeide met mijn ouders en broertje.

Al op jonge leeftijd was ik dol op leren, deed ik de dingen het liefst zelf en op mijn manier, en had ik behoefte aan het snappen van mezelf en anderen. In mijn gezin van herkomst leerde ik over klaar staan voor anderen, hard werken en het ‘goed doen’.

Ondanks mijn passie om geschiedenis te studeren, koos ik een andere route.

Na het afronden van diverse universitaire studies in binnen- en buitenland in het veld van communicatie, management en HRM, heb ik bijna 10 jaar internationaal als HR Manager gewerkt. Het oude vakgebied van mijn moeder.

In 2007 werd ik, hoe kan het anders, zelfstandig ondernemer. Evenals mijn vader een kwart eeuw voor mij. Over patronen gesproken.

Ik woon met mijn man, twee kinderen en hond in het bosrijke Doorn.

Als systemisch coach begeleid ik leiders, professionals en teams in hun zoektocht naar en ontwikkeling van hun potentieel, authenticiteit en werkgeluk.

Door mensen hun geschiedenis, patronen en dynamieken opnieuw een plek te laten geven in hun werk/relaties en zich te verbinden met datgene dat hen lijkt te roepen.

Daarnaast is neurodiversiteit een thema waar ik veel passie voor heb en graag mee werk. Op basis van mijn eigen neurodiversiteit, onderzoek en ervaringen met vele coachees.

Na veel praktische cursussen voor mijn vak tref ik Lisette voor een heel ander soort coaching. Bij binnenkomst voelde ik het al: hier is het anders. Dat bleek te kloppen, hier gaat het om de persoon in mij, los van mijn vakkennis. Lisette leerde me mild en tegelijk doeltreffend naar mezelf kijken. Dit had ik nooit willen missen“. – Martine | Presentator Publieke Omroep

Onze methoden & tools

De methoden die we toepassen zijn heel divers en zowel praktisch, creatief als intuïtief. We stemmen onze methoden af op jouw vraagstuk.

Voorbeelden van methoden zijn:

  • Loopbaanmethoden
  • Familie- & organisatieopstellingen en systemisch werk
  • Voice-dialogue
  • Transactionele analyse
  • Wandelcoaching
  • Lichaamsgericht werken
  • Traumacoaching
  • Psychologie van leiderschap
  • NLP
  • Creatieve werkvormen

Daarnaast maken we gebruik van een aantal onderzoeksinstrumenten: de Intodrives drijfverenscan, de Lifo® methode en de Odin Development Compass (ODC).